Välj en sida

Om min gåva

Min gåva är en Förstakapitelanalys!
Visste du att det är de första meningarna, första styckena – ja, första kapitlet i ett manus som kan vara helt avgörande för att din läsare ska vilja läsa vidare?
Det är här du sätter tonen, presenterar karaktärerna och kanske även storyn och miljön för oss.
Jag vill väldigt gärna kika på det du har skrivit! Skicka mig ditt första kapitel och jag läser och kommer tillbaka med kommentarer samt ett utlåtande på en till två sidor.
Det jag går igenom och tar med i mitt utlåtande till dig är story och struktur, framåtrörelse och tempo, dina karaktärer, perspektiv och gestaltning, språk och dialog, miljö och detaljer samt jag ger dig även en kort handlingsplan.

Tre personer har möjlighet att få denna gåvan, men jag lottar mellan alla som svarat i slutet av kampanjen så det spelar ingen roll när du anmäler dig

Om mig

Jag heter Maria Härdner och läser till diplomerad lektör/manusutvecklare. Jag började läsa och skriva i tidig ålder. Att min yrkesroll blev att arbeta som kommunikatör och copywriter har egentligen varit ganska självklart. Jag har ständigt en bok på gång och gillar både att läsa och lyssna på böcker – i olika genrer. Att även läsa tidningar, se på film och tv-serier är för mig en självklar vardag.
Min uppgift som lektör/manusutvecklare är att hjälpa dig som har ett manus att komma vidare – kanske för att försöka ge ut via ett förslag eller för egenutgivning. Mitt mål är att vi tillsammans gör ditt manus starkare.
Då jag lektörsläser läser jag hela manuset och lägger även in mina kommentarer. Därefter tar jag fram ett lektörsutlåtande med handlingsplan. Mina kommentarer, tankar och respons är mina egna, men helt med fokus på ditt manus.
Tack för att du ger mig förtroendet att hjälpa dig!

Bästa hälsningar,
Maria Härdner